Logo van Green Fit

Green Fit blogs

Oncologische revalidatie met fysiotherapie

Revalideren na een knieoperatie of na een zwaar ongeluk is heel normaal. Het lichaam moet herstellen en sommige zaken moet weer opnieuw worden aangeleerd.

Wordt oncologische fysiotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Niemand kiest er zelf voor om ziek te worden. Toch worden sommige aandoeningen en sommige zorg wel vergoedt, terwijl anderen niet vergoed worden.

Met fysiotherapie bewegen als onderdeel van uw re-integratie

Van de tien mensen die te maken krijgen met kanker, zijn er vier nog actief aan het werk. Dit betekent dat de ziekte en de therapie niet alleen grote invloed hebben op uw leven, maar ook op uw werk.

Oncologische fysiotherapie bij bewegingsproblemen door of na kanker

Laten we er geen doekjes om winden, kanker is een verschrikkelijke ziekte. Maar het is niet zo dat de ziekte betekent dat er geen perspectief meer is!

Oedeemtherapie Green Fit

Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Dit is niet alleen het bloed dat door onze aderen stroomt, maar ook vocht dat zich tussen cellen bevindt. Dit vocht zit in de cellen zelf, of op andere plekken zoals de lymfevaten.

Met oncologische fysiotherapie werken aan uw herstel na een oncologie behandeling

Gespecialiseerde behandelingen bij een oncologische aandoening – zoals borstkanker of darmkanker – kunnen gelukkig voor genezing zorgen. Operaties, bestralingen en chemotherapieën kunnen u van de ziekte afhelpen, maar laten helaas wel vaak sporen na.

Waarbij kan een oncologische fysiotherapeut helpen

Zoals de naam al doet vermoeden, is een oncologische fysiotherapeut gespecialiseerd in het geven fysiotherapie aan mensen met een oncologische aandoening.

Oncologische fysiotherapie om weer aan te sterken na een kankerbehandeling 5 JANUARI 2023|IN BLOG|BY MEDIFACTOR

Vanzelfsprekend zijn we blij dat er goede behandelingen zijn tegen kanker. Iedereen wil immers alles aangrijpen om de vreselijke ziekte te stoppen. Hierdoor is er ook steeds meer aandacht voor het leven na de behandeling. Want de behandeling is belangrijk, maar ook heel ingrijpend.

Wij helpen u graag wanneer u te snel ademt door teveel stress

Iedereen heeft weleens last van stress, maar wat als de stress aanhoudt? Dat kan leiden tot een verscheidenheid aan klachten. Eén van de klachten die een gevolg is van stress is te snel ademen. Andersom, kan te snel ademen ook stress veroorzaken.

Een gezonde ademhaling begint met een duurzame gedragsverandering

Ademhalen doen we allemaal op elk moment van de dag. Normaal gesproken gaat ademhalen vanzelf en hoeven we daar niet over na te denken. Een normale en gezonde ademfrequentie ligt ongeveer tussen de 9 en 12 keer in- en uitademen per minuut.

Wat is er te doen tegen chronische hyperventilatie

In Nederland hebben we best een bijzondere situatie wat betreft onze gezondheid. We hoeven niet meer bang te zijn voor botbreuken of infecties. Die zijn op veel plekken in de wereld nog heel gevaarlijk, maar onze Nederlandse medische zorg is in staat deze aandoeningen vaak goed te behandelen.

Hoe krijg ik mijn energie weer terug na een burn-out

Een burn-out is een langdurige reactie op chronische emotionele en interpersoonlijke stress op werk. Vaak is het een gevolg van een periode waarin hoge inspanning op werk moet worden geleverd en waarbij er te weinig hersteltijd is. Dit kan gebeuren in alle werkvelden, maar komt vooral veel voor in de werkvelden waar zorg geleverd moet worden.

Gerust ademhalen door het overwinnen van chronische hyperventilatie

Er is sprake van hyperventilatie wanneer er sneller wordt ademgehaald dan nodig is voor het lichaam. De verhouding tussen inspanning en ademhaling is dan verstoord en dit kan zorgen voor vervelende klachten.

Onze zorg bij aanhoudende vermoeidheid na een burn-out

Bijna iedereen kent wel iemand die een burn-out heeft gehad. Sterker nog, heel veel mensen hebben zelf een burn-out gehad of hebben hier dicht tegen aan gezeten. Waar we steeds beter in staat zijn om heftige ziektes zoals infecties of hartklachten weten te voorkomen of te behandelen, lijkt het wel of burn-outs alleen maar toenemen.

Weer fit en fijn!

Al een tijdje voelde ik me niet fit. En dacht, ja die leeftijd en die overgang, het wordt er allemaal niet beter op. Maar op een gegeven moment begon ik me ook echt zorgen te maken.

Ik zit weer zelf aan het stuur, na mijn herseninfarct (7 jaar geleden)

Het 2.0 Vitaal trainingsprogramma heb ik als meer dan een interessante half jaar durende work-out ervaren.

Grip op je gezondheid tijdens de overgang

Opvliegers, gewichtstoename, gewrichtsklachten en zelfs hartproblemen. Maar liefst 4 op de 5 vrouwen, krijgt te maken met dit soort overgangsklachten en er zijn helaas nog vele kwalen toe te voegen aan dit rijtje.

Programma 2.0 OncoVitaal van start dankzij donaties

Vorig jaar overleed Jochem Rutgers van Rozenburg een dag na zijn 39e verjaardag aan de gevolgen van darmkanker.

Boekrecensie: Kankervrij – William Cortvriendt

Boekrecensie Kankervrij – William Cortvriendt Titel: Kankervrij

DE WERELD PANDEMIE! VAN TANZANIA NAAR DE ONGEREPTE BUSSUMSE HEIDE

Bij het zien van een filmpje over de Muskathlon (marathon) in Tanzania en om op deze manier geld bijeen te brengen voor Stichting Compassion, die opkomt voor kinderen in extreme armoede wereldwijd, dacht ik ‘daar wil ik aan meedoen’.

Naar een doel toewerken: VAKANTIE!

Terwijl ze steeds meer afvalt nadert de dag van de niertumor operatie. Janet krijgt uiteindelijk een sonde en gaat uitgeput de operatie in.

Van gespannen onzekere middelbare scholier naar energieke geneeskunde student!

In september 2019 werd ik met klachten van voornamelijk persisterende hyperventilatie doorverwezen door de huisarts. Ik zat in een stressvolle periode, stond op het punt te beginnen met een nieuwe studie en merkte dat ik lastig met deze momenten van stress en spanning kon omgaan.

Bewegen op recept bij diabetes type 2; sleutel voor succes!

Maar al te vaak wordt er met de diagnose Diabetes type 2 in eerste instantie naar medicatie gekeken. Terwijl het vanuit een holistische visie (eigenlijk spreek ik liever van gezond verstand) veel meer voor de hand ligt jezelf af te vragen welke levensstijl de veroorzaker was?

If it is to be, it’s up to me ….

De uitputting nabij meldt Judith (48) zich bij de 2.0 Vitaal-coach. Met een doorverwijzing van de huisarts, een zeer lage bloeddruk en burn-out verschijnselen is het een wonder dat ze nog staat. Met een druk samengesteld gezin (drie van haar en drie van hem), een fulltime baan en een huishouden dat volledig op haar neerkomt is die vermoeidheid niet vreemd. De testen laten burn-out waardes zien.