Logo van Green Fit

De kracht van samenkomen

Bij Green Fit geloven we in de kracht van samenkomen en de voordelen van groepslessen. Daarom bieden we op dit moment een uitgebreid aanbod aan groepslessen aan.

Balans en ontspanning

Ontdek balans en ontspanning met onze Yoga- en Pilateslessen. Laat zachte, vloeiende bewegingen je lichaam strekken, je ademhaling verdiepen en je geest tot rust brengen. Of je nu een beginner bent of ervaring hebt, onze instructeurs begeleiden en passen zich aan jouw behoeften aan, verbeteren je mobiliteit, houding en core strength. Doe regelmatig mee en ervaar toenemende fysieke kracht, meer flexibiliteit en verbeterd welzijn. Samen met gelijkgestemde mensen creëren we een ondersteunende en inspirerende omgeving waarin we elkaar aanmoedigen om het beste uit onszelf te halen.

Of je nu een moment voor jezelf zoekt om de drukte van het dagelijks leven te ontvluchten of juist een inspirerende groep wilt om jezelf verder te ontwikkelen, bij onze Yoga- en Pilateslessen vind je een warme en ondersteunende gemeenschap die je helpt groeien, zowel fysiek als mentaal.

Onze groepslessen per dag

Alles over pilates
Pilates is een bewegingsmethode die begin jaren 20 is ontwikkeld door Josef Pilates. Het bestaat uit een reeks oefeningen die je spierkracht versterken en je flexibiliteit verhogen. De bewegingen worden uiterst gecontroleerd uitgevoerd waarbij veel spieren tegelijk op een juiste manier worden aangespannen. Er is heel veel aandacht voor het trainen van de dieper liggende spieren vlakbij de wervelkolom. Dit maakt dat je houding verbetert en rugklachten vermindert. Door het regelmatig volgen van een Pilatesles krijg je een strakker, fitter en sterker lichaam.
Alles over yoga
Yoga is een eeuwenoude trainingsvorm die bestaat uit verschillende lichaamshoudingen. Het doel van deze houdingen zijn het vergroten van de spierkracht, lenigheid en mentale kracht, het verhogen van het bewustzijn en het stimuleren van de energiestroom. De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. De yoga die wij bij Green Fit aanbieden is geheel aangepast op het lichaam van de moderne westerse mens waarbij rekening gehouden wordt met fysieke ongemakken.
Alles over Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga waarbij houdingen voor een langere tijd worden vastgehouden, meestal tussen de 3 tot 5 minuten. Het richt zich op het stretchen van dieperliggende bindweefsels, zoals pezen en fascia, in plaats van de spieren. Door langdurige stretches en diepe ademhaling stimuleert Yin Yoga de ontspanningsrespons van het lichaam en bevordert het de flexibiliteit, mobiliteit en het loslaten van spanningen. Daarnaast kan het bijdragen aan het verminderen van stress, het verbeteren van de circulatie en het kalmeren van de geest

Alles over Circl Mobility
Circl Mobility is een speciaal ontworpen programma dat je in staat stelt het maximale uit je lichaam te halen door middel van gerichte oefeningen voor mobiliteit, flexibiliteit en ademhaling. Dit alles met als doel om je lichaam te herstellen, volledig te ontspannen en jezelf op te laden met hernieuwde energie.
Alles over POP Pilates
Laat jezelf meevoeren op de opzwepende beats van popmuziek tijdens onze dynamische Pop Pilates lessen! Deze moderne variant van pilates biedt een perfecte mix van core versterkende oefeningen in nieuwe combinaties en tempo’s, met een vleugje cardio voor dat extra pitje. Maar ook de nodige aandacht voor een kalme cooldown met flexibiliteit oefeningen om tot rust te komen.
Alles over Core Essentials

Ontdek de kracht van je kern met “Core Essentials,” een nieuwe groepsles die zich richt op het effectief aanspannen van de diep gelegen buikspieren. Onder begeleiding van Tarlan, onze ervaren fysiotherapeut, leer je effectief de diepgelegen buikspieren aan te spannen en optimaliseer je jouw prestaties, ook in combinatie met de EGYM.
Deze les is ideaal voor iedereen die wil werken aan een sterke core, of je nu kampt met lage rugklachten, herstellende bent na een zwangerschap (zelfs jaren later) of preventief aan je gezondheid wilt werken.

Alles over 5 kilometer wandelen

Wandelen in de natuur heeft veel gunstige effecten op ons mensen:
Een van de belangrijkste is het rustgevende effect,wat o.a. blijkt uit een lagere bloeddruk en hartslag. Na buiten te zijn geweest voel je je meer ontspannen.
 
Maar de natuur biedt jou ook de energiegevende effecten die leiden tot meer aandacht en een betere concentratie. Even je hoofd leeg wandelen en hierna je bezigheden weer beter overzien. Hierdoor kan je je dagelijkse werk en /of gezinsleven weer creatiever managen. De 5 km binnen het uur is lekker doorstappen en gegarandeerd dat je met een voldoen gevoel terugkeert. Is dit tempo te snel, sluit dan aan bij de les: sportief wandelen.

Alles over sportief wandelen

Sportief wandelen is een hele natuurlijke manier van bewegen met weinig kans op blessures. Door regelmatig te gaan wandelen werk je direct aan je gezondheid 
en aan de opbouw van jouw conditie,balans en coördinatie van spieren.
 
Wandelen bevordert zelfvertrouwen na een operatie of bij (chronisch)ziek zijn. Door samen te wandelen voel je je gesteund. Tijdens de les is er ook ruimte voor een gesprek, oefeningen met eigen lichaamsgewicht en aandacht voor de natuur.

Alles over Stijve Hark

De voordelen van Stijve Hark:
Blessurepreventie: Verminder het risico op blessures door de mobiliteit van spieren en gewrichten te verbeteren.
Optimaliseert techniek: Een juiste bewegingsomvang (ROM) helpt bij het efficiënter uitvoeren van oefeningen, waardoor de kans op blessures afneemt. Versnelt herstel: Mobiliteitsoefeningen verminderen spierstijfheid en bevorderen een sneller herstel na intensieve trainingssessies. Bevordert herstel van blessures: Specifieke mobiliteitsoefeningen kunnen gericht helpen bij het herstellen van blessures en het voorkomen van terugkerende problemen.
Geschikt voor alle fitnessniveaus: Of je nu beginner bent of een doorgewinterde sporter, Stijve Hark is aanpasbaar aan elk fitnessniveau.
Optimaliseert krachtopbouw: Een goede mobiliteit zorgt voor een volledig bewegingsbereik, wat leidt tot betere krachtopbouw en spierontwikkeling. Verhoogt flexibiliteit: Mobiliteit verbetert de beweging in gewrichten voor een groter en vloeiender bewegingsbereik. Deskundige begeleiding: Onze instructeurs bieden begeleiding op maat, zodat je de voordelen van de les Stijve Hark maximaal benut.

Alles over HIIT Workout
Geef je kracht een boost, verbeter je uithoudingsvermogen en versterk je coördinatie met onze dynamische HIIT Workout! Dompel jezelf onder in deze energieke groepsles, waar we de intensiteit opvoeren met dumbbells, halters, kettlebells, lichaamsgewichtoefeningen en cardio-apparaten, alles in een ruime aparte zaal van 80m2! Deze 60-minuten durende les biedt een complete lichaamstraining op hoge intensiteit, afgestemd op jouw niveau en onder deskundige begeleiding. Begin en eindig altijd met een professionele warming-up en cooling-down. De les is niet alleen ideaal voor algehele fitheid maar ook speciaal ontworpen als voorbereiding op je ski-vakantie. Kom en ontdek de kracht van onze HIIT Workout!
Alles over Ademwerk *

Ontdek de kracht van je ademhaling tijdens onze groepsles Ademwerk, verzorgd door Jill Engelsman-Gamma. Deze unieke les biedt talloze voordelen voor zowel je fysieke als mentale welzijn: Stressvermindering: Leer technieken om stress te verminderen Energieboost: Verbeter je energieniveau door bewuster te ademen. Betere focus: Versterk je concentratie en mentale helderheid. Emotioneel welzijn: Bevorder een positieve gemoedstoestand en emotionele balans. Verbeterde zuurstofopname: Optimaliseer de zuurstofstroom naar je lichaam voor betere prestaties. Ontgiften van het lichaam: Stimuleer het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam.

Dit is op de volgende data: 15 januari, 12 februari, 18 maart, 15 april, 13 mei, 17 juni en 15 juli.

Hardlooptechniek training *

Hardlooptechniek training is gunstig voor zowel beginners als gevorderde lopers omdat het helpt bij het verbeteren van de loopefficiëntie, het voorkomen van blessures en het vergroten van de loopsnelheid. Voor beginners legt het de basisprincipes van een goede looptechniek vast, terwijl het voor gevorderden helpt bij het verfijnen van hun techniek en het maximaliseren van prestaties.

Dit is op de volgende data: 22 april, 6 mei, 27 mei, 10 juni

Onze groepslessen per dag