Logo van Green Fit

Gericht kunnen trainen
als resultaat

In dit onderzoek, dat bestaat uit drie fasen, word je aangesloten op state-of-the-art apparatuur via een hartslagband. We meten onder andere je lichaamsparameters, zoals lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk, ademhaling en HRV, en bespreken je medische geschiedenis, waaronder medicatie en eventuele hart- en/of longklachten.

Een diepgaande analyse van inspanningsonderzoek met hartslagmeting

Bij het inspanningsonderzoek word je, middels een hartslagband, aangesloten op de apparatuur. Het onderzoek bestaat uit drie fases. De eerste fase is een rustmeting en stresstest. Tijdens de rustmeting wordt onder andere je lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk, ademhaling en HRV gemeten. Ook nemen we je medische gegevens door. Denk hierbij aan medicijnen en hart- en/of longklachten. Nadat er besproken is wat je doelen zijn en welk niveau je hebt, wordt er besloten of de inspanningstest op de fiets of op de loopband wordt afgenomen. De inspanningstest is een (sub)maximaal test. Op de fiets zal er elke minuut weerstand worden verhoogd. Op de loopband zal elke twee minuten meer snelheid van je gevraagd worden. Daarna zal er tijdens de cooling-down en ademoefening bekeken worden of het lichaam wel goed herstelt van de inspanning.

Wat kan ik met de uitslag van de intake?

Aan de hand van deze gegevens kan je heel gericht trainen voor bijvoorbeeld een tien kilometer, halve of hele marathon of specifiek voor datgene wat voor jou haalbaar is. Maar je kan veel meer. Voor alle sporten waarbij je op hartslag traint, is een test zinvol. Ook voor het afvallen en diverse medische aandoeningen. Hartslagzones zijn voor iedere persoon anders, je kan jezelf daarom ook nooit vergelijken met een ander. Iemand die op hartslag 140 sport kan voor zijn doen intensiever aan het sporten zijn, dan dat jij doet op hartslag 160. Kortom: een inspanningstest is onmisbaar om een doelmatig (trainings)programma te kunnen samenstellen.

Alle gegevens worden besproken en opgesteld in een rapport, dat je digitaal toegestuurd krijgt. Met het rapport heb je de basis in handen. Vanuit hier start je persoonlijke programma maar je kan er ook voor kiezen zelf aan de slag te gaan met de adviezen die er in het rapport staan.