Logo van Green Fit

Terug naar een fit leven
na kanker

Helaas komt de ziekte kanker erg vaak voor. Wanneer men de diagnose kanker heeft overwonnen is er vaak sprake van restverschijnselen. Dit zijn vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen en depressie. Hierdoor kan je vaak jouw werk of hobby niet goed uitvoeren en heb je geen vertrouwen meer in je lichaam. Oncologie fysiotherapie zorgt dat jij weer fit wordt, je vertrouwen in je lichaam terug krijgt en weer volledig mee kan doen binnen de maatschappij.

Oedeemtherapie: het verminderen van vochtophopingen

Bij of na oncologische behandelingen kunnen abnormale vochtophopingen in de weefsels ontstaan. Dit kan leiden tot zwellingen, spanningen en pijn. Oedeemtherapie biedt behandelingen en adviezen die het afvoerend vermogen stimuleren. Door oncologische behandelingen, zoals bestralingen of chemokuren, kunnen de lymfeklieren beschadigd of verwijderd raken. Het lymfestelsel gaat hierdoor minder goed werken. Hierdoor kan lymfoedeem ontstaan. Dit kan vlak na de behandeling zijn, maar ook nog jaren erna. Oedeemtherapie als onderdeel van Oncologie Fysiotherapie stimuleert het afvoerend vermogen vocht in het lichaam, waardoor ophopingen en pijn verminderen.

Individuele aanpak van Oncologie Fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie werkt met speciale programma’s die ervoor zorgen dat jij (weer) fit wordt, je vertrouwen terug krijgt in je lichaam en weer volledig mee kan doen in de maatschappij. Er wordt per fase samen met jou bekeken welke doelen er zijn en welke gezondheidsproblemen jij ervaart. Dat is namelijk bij iedereen anders. Oncologie fysiotherapie is voor iedereen die kanker heeft of kanker heeft gehad. De behandeling voor fysiotherapie kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte.

Fascie technieken: verbeteren van mobiliteit na kankerbehandelingen

Bij Green Fit zijn de Fascie technieken een belangrijk onderdeel van de behandelingen. De fascia zijn dunne bindweefselvliezen die de spieren, gewrichten, organen, de bloedbanen en het zenuwstelsel met elkaar verbinden. Door operaties of bestralingen komen deze bindweefsels onder spanning te staan of ontstaan verklevingen. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Met behulp van fascie technieken worden de spanningen en verklevingen losgemaakt, wat een positief effect heeft op de doorbloeding van de weefsels en op de werking van het lymfestelsel.